Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-02@20:24:54 GMT

معرفی خودروی بی ام و i8 وبررسی مشخصات آن

تاریخ انتشار: ۲۴ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۶۸۵۱۷۴

معرفی خودروی بی ام و i8 وبررسی مشخصات آن

خودروی بی ام و i8 در کنار دیگر محصول شرکت بی ام و یعنی بی ام و i3 تقریبا هم زمان با یکدیگر به علاقه‌مندان محصولات این شرکت آلمانی معرفی شدند. در حقیقت این دو خودرو به خانواده‌ی i شرکت بی ام و تعلق دارند. خانواده‌ای که خصلت اصلی و کلیدی اعضای آن سازگاری با محیط زیست است. به طور کل خصلت یاد شده در قالب موارد مهمی نظیر استفاده از موتورهای تمام الکتریکی یا هیبریدی در درون خودرو و بهره‌مندی قطعات آن از مواد اولیه قابل بازیافت و دوست‌دار محیط زیست نمود می‌یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به عنوان مثال در طراحی داشبورد خودروی بی ام و i8 از وجود موادی استفاده شده است که از درصد بازیافت بسیار بالایی برخوردار هستند.    
خودروی بی ام و i8 از سال 2016 میلادی به صورت رسمی در بازارهای معتبر جهانی عرضه شد. تقریبا از همان زمان بود که واردات این خودرو به بازار ایران نیز آغاز شد. این فرایند که در ابتدا تنها شامل ورود چند دستگاه محدود از این خودرو به داخل کشور می‌شد، در ادامه با گسترش بیشتری همراه شد و از لحاظ کمیت واردات هم شکل عمده‌تری به خود گرفت. با این حال خودروهای وارداتی مذکور بنا به دلایل نامعلومی خیلی زود با مشکل عدم پلاک شدن مواجه گشتند. به این ترتیب خودروی بی ام و i8 در همان ابتدای ورود به بازار خودروی ایران به زینت‌المجالس تبدیل شد و در عمل نقش یک دکور خوش رنگ و لعاب برای خیره کردن نگاه مشتریان را در بنگاه‌های خودروی واقع در نقاط موسوم به بالای شهر بر عهده گرفت.

البته چندی بعد مشکل پلاک نشدن مدل‌های وارداتی خودروی بی ام و i8 حل شد و خرید و فروش این خودرو رونق بیشتری گرفت. اگرچه قیمت گزاف این خودرو که در بخش پایانی متن پیش رو به جزییات آن اشاره خواهیم کرد، امکان نشستن بر پشت فرمان آن را تنها برای افراد معدودی از قشر بسیار ثروتمند جامعه امکان‌پذیر می‌سازد، اما این موضوع موجب نمی‌شود که به سراغ بررسی زیر و بم این خودرو نرویم. پس بهتر است ابتدا بحث را با نگاهی به مشخصات فنی خودروی بی ام و i8 آغاز کنیم.




شاید با به میان آمدن نام خودروهای هیبریدی یا الکتریکی، در ذهن بسیاری از خودرو دوستان تصویر خودرویی با مشخصات فنی ضعیف ترسیم شود. تصویری قدیمی و تاریخ مصرف گذشته که این روزها حتی خودروهای تمام الکتریکی هم با تمام قوا در حال زدودن آن از ذهن مشتریانشان هستند. در این میان خودروی بی ام و i8 نیز با نمایان ساختن مشخصات فنی قدرتمند خود درست در همین مسیر گام برداشته است.

به طور کل این خودرو از ترکیب نسبتا پیچیده‌ای در بخش موتور خود بهره می‌برد. به گونه‌ای که در مجموع شاهد به کارگیری سه موتور مجزا به عنوان قلب تپنده‌ی این خودرو هستیم. قطعات در ظاهر جداگانه‌ای که در بسیاری از موارد ترکیب بسیار مناسبی با یکدیگر برقرار کرده و در تعامل کامل با هم قرار می‌گیرند.
پیشرانه بنزینی این خودرو را یک موتور ۳ سیلندر با بهره‌مندی از گنجایش ۱.۵ لیتر تشکیل می‌دهد. موتوری که اگر چه در نگاه نخست شاید آن‌چنان که باید توانمند جلوه نکند، اما در باطن و در عمل به علت برخورداری از خصلت توربوی دوگانه، حداکثر توانی معادل ۲۳۱ اسب بخار (با احتساب ۵۸۰۰ دور در دقیقه) تولید کرده و حداکثر گشتاوری برابر با ۳۲۰ نیوتن‌متر را (با احتساب ۳۷۰۰ دور در دقیقه) به نمایش می‌گذارد.
گفتنی است که قدرت خروجی ایجاد شده توسط این موتور به کمک یک جعبه دنده خودکار ۶ سرعته، که به ۷ دنده مجهز است، به چرخ‌های عقب این خودرو منتقل می‌شود. در واقع این موتور بنزینی به خودی خود می‌تواند از پس انجام وظایف یک خودروی سواری لوکس بر بیاید. با این حال به منظور آن که ظاهر سوپر اسپورت این خودرو با باطن آن پیوند نزدیک‌تری برقرار کند، مهندسان شرکت بی ام و یک موتور الکتریکی را نیز برای افزایش توان نهایی خروجی این خودرو طراحی کرده‌اند.


موتور الکتریکی یاد شده قادر است حداکثر توانی معادل 131 اسب بخار و حداکثر گشتاوری برابر با 250 نیوتن‌متر تولید نماید. توان ایجاد شده توسط این موتور الکتریکی به کمک یک جعبه دنده‌ی 2 سرعته خودکار به چرخ‌های جلوی خودرو منتقل می‌گردد. در واقع خودروی بی ام و i8 از این قابلیت برخوردار است تا به فراخور شرایط جاده و بنا بر نظر راننده، سیستم انتقال قدرت خود را بر مبنای دیفرانسیل جلو، دیفرانسیل عقب یا هر چهار چرخ محرک تنظیم کند.

در کنار دو موتور یاد شده، موتور الکتریکی دیگری نیز برای خودروی بی ام و i8 طراحی شده است. موتور کوچکی که بیشتر نقش یک ژنراتور کمکی یا یک بوستر را برای بهبود وضعیت و کیفیت فعالیت موتور بنزینی این خودرو بر عهده دارد. در واقع این موتور به منظور مصرف کمتر سوخت توسط موتور بنزینی خودروی بی ام و i8 طراحی شده است. همچنین این موتور الکتریکی کوچک هنگام فعال شدن حالت رانندگی اسپورت به کمک دو موتور اصلی بنزینی و الکتریکی این خودرو خواهد آمد تا راننده بتواند سرعت و شتاب بیشتری را تجربه کند.

البته خودروی بی ام و i8 علاوه بر حالت مذکور به حالت‌های دیگری نظیر حالت رانندگی اقتصادی (با مصرف سوخت بهینه) و حالت رانندگی راحت نیز مجهز است که هر کدام از آنها تجربه‌ای نسبتا متفاوت را برای راننده رقم می‌زنند. افزون بر آن حالت دیگری به نام eDrive نیز برای این خودرو تعریف شده است. حالت ویژه‌ای که رانندگان این خودرو می‌توانند با فعال ساختن آن، موتور بنزینی این خودرو را به طور کامل از مدار خارج کنند و تنها از توان موتور الکتریکی محصول هیبریدی بی ام و برای حرکت استفاده نمایند.




به کمک فعال ساختن قابلیت eDrive و با فرض کامل بودن شارژ باتری موتور الکتریکی این خودرو، شما می‌توانید مسافتی حدود 35 تا 40 کیلومتر را با حداکثر سرعت 120 کیلومتر در ساعت به صورت مداوم طی کنید. مسافتی که اگر چه در جاده‌های بین شهری چندان دندان‌گیر جلوه نمی‌کند، اما در فضای شهری بسیار مناسب به نظر می‌رسد. به گونه‌ای که اگر تردد روزانه‌ی شما تنها در فضای درون شهری تعریف می‌شود، می‌توانید استفاده از موتور بنزینی این خودرو را به طور کامل رها کرده و به طور متوسط با شارژ روزانه‌ی باتری موتور الکتریکی، به مدت یک روز کامل از این خودرو برای انجام کارهای مختلف و روزمره‌ی خود استفاده کنید.

در مجموع ترکیب قدرت موتورهای به کار رفته در خودروی بی ام و i8 با یکدیگر موجب می‌شود که توان کلی خروجی این خودرو به رقم 362 اسب بخار برسد و گشتاور خروجی آن نیز حول و حوش رقم 570 نیوتن‌متر قرار بگیرد. این توان فنی چشم‌گیر موجب می‌شود تا این خودرو بتواند در مدت زمانی حدود 4.4 ثانیه از حالت سکون و سرعت صفر به سرعت صد کیلومتر در ساعت دست یابد. علاوه بر آن حداکثر سرعت قابل دست‌یابی توسط این خودرو نیز روی رقم 250 کیلومتر در ساعت تنظیم شده است. در واقع مهندسان شرکت بی ام و حداکثر سرعت قابل دست‌یابی توسط خودروی بی ام و i8 را به صورت عمدی روی رقم مذکور محدود کرده‌اند. موضوعی که دلیل اصلی آن را باید در ماهیت و ذات دوست‌دار طبیعت این خودرو جستجو کرد.

در مجموع می‌توان ادعا کرد که شکل و شمایل سوپر اسپورت خودروی بی ام و i8 تناسب قابل توجه و قابل قبولی با مشخصات فنی این خودرو برقرار کرده است و کاملا هم سو با آن حرکت می‌کند.

مشخصات فنی خودروی بی ام و i8
طول خودرو 4689 میلی متر
عرض خودرو 1942 میلی متر
ارتفاع خودرو 1298 میلی متر
وزن خودرو 1485 کیلوگرم
نوع موتور خودرو هیبریدی
مشخصات موتور عقب خودرو 3 سیلندر بنزینی با گنجایش 1.5 لیتر و خصلت توربوی دوگانه
مشخصات موتور جلوی خودرو الکتریکی
حداکثر توان موتور بنزینی خودرو 231 اسب بخار
حداکثر گشتاور موتور بنزینی خودرو 320 نیوتن ‌متر
حداکثر توان موتور الکتریکی خودرو 131 اسب بخار
حداکثر گشتاور موتور الکتریکی خودرو 250 نیوتن ‌متر
حداکثر توان کلی موتور خودرو 362 اسب بخار
حداکثر گشتاور کلی موتور خودرو 570 نیوتن متر
نوع جعبه دنده ‌سازگار با موتور بنزینی 6 سرعته خودکار مجهز به 7 دنده
نوع جعبه دنده ‌سازگار با موتور الکتریکی 2 سرعته خودکار
نوع سیستم انتقال قدرت خودرو دیفرانسیل جلو، دیفرانسیل عقب، هر چهار چرخ محرک
شتاب صفر تا صد خودرو 4.4 ثانیه
حداکثر سرعت قابل دست‌یابی خودرو 250 کیلومتر



امکانات و قابلیت‌های خودروی بی ام و i8

همان گونه که انتظار می‌رود خودروی بی ام و i8 به عنوان محصولی که شکل و شمایل خودروهای سوپر اسپورت را تداعی می‌کند، از امکانات و قابلیت‌های متعدد و قابل توجهی برخوردار است.

از جمله مهم‌ترین امکانات به کار رفته در این خودروی می‌توان به نمایشگر 8.8 اینچی آن اشاره کرد که رنگ و جلوه‌ی دو چندانی فضای درون کابین آن بخشیده است. همچنین سیستم iDrive این خودرو که یک پد لمسی نیز کارایی آن را تکمیل می‌کند جزو سایر امکانات موجود در این خودرو به شمار می‌رود که کم و بیش از خصلتی مشابه بهره می‌برد.

در بحث سیستم‌های کمکی ترمز و حفظ ثبات و کنترل پایداری این خودرو هم شاهد وجود قابلیت‌های متعددی نظیر سیستم ترمز ضد قفل ABS، قابلیت کنترل ترمز فعال DBC، سیستم توزیع الکترونیکی نیروی ترمز EBD، قابلیت کنترل کشش فعال DTC و سیستم کنترل پایداری DSC هستیم. از سوی دیگر وجود شش کیسه هوای ایمنی مختلف موجب تامین هر چه بیشتر امنیت سرنشینان این خودرو می‌شود.




علاوه بر مواردی که به آن اشاره شد، خودروی بی ام و i8 به قابلیت‌ها و امکانات متعدد دیگری نیز مجهز است. مواردی که می‌توانید بخشی از مهمترین آنها را در ادامه‌ی مطلب پیش رو به شکل فهرست‌وار مشاهده نمایید.

مجهز به ترمز دستی برقی
برخورداری از سنسور نور و سنسور باران
بهره‌مندی از چراغ‌های اتوماتیک و سیستم نورپردازی داخلی
مجهز به سیستم صوتی هارمان کاردون که از وجود یازده بلندگو بهره می‌برد
برخورداری از قابلیت دید 360 درجه
وجود صندلی‌های چرمی در بخش جلو که از قابلیت تنظیم برقی و گرمکن بهره می‌برند
مجهز به سیستم کروز کنترل هوشمند
برخورداری از سیستم ورود بدون کلید و کیلس استارتر
مجهز بودن آیینه‌های برقی خارجی و داخلی خودرو به قابلیت اتوماتیک ضد خیرگی چشم
بهره‌مندی چراغ‌های جلو و انطباق پذیر خودرو از قابلیت ال ای دی
برخورداری از سنسور هشدار عابرین پیاده
بهره‌مندی از قابلیت تهویه مطبوع اتوماتیک دوگانه
مجهز به سیستم Head Up Display
برخورداری از سنسورهای پارک در بخش جلو و عقب خودرو
بهره‌مندی از فرمان چرمی قابل تنظیم که به اهرم‌های تعویض دنده و کلیدهای کنترل سیستم صوتی مجهز است
برخورداری سیستم ترمز خودرو از دیسک‌های سبک و قابل تهویه
مجهز به نشانگر فشار باد لاستیک‌ها
برخورداری از شیشه‌های مقاوم و عایق صدا


مشخصات ظاهری خودروی بی ام و i8

همان گونه که در بخش‌های پیشین این متن نیز به آن اشاره شد، خودروی بی ام و i8 از لحاظ سر و شکل ظاهری به خودروهای سوپر اسپورت شبیه است. موضوعی که به راحتی می‌توان آن را در کیفیت و نوع طراحی بخش‌های مختلف این خودرو اعم از خارجی و داخلی مشاهده کرد.

نمای جلو و عقب: به طور کل خودروی بی ام و i8 جزو معدود محصولاتی به شمار می‌رود که نمای عقب آن از جذابیت بیشتری نسبت به نمای جلو برخوردار است. نوع طراحی سپر عقب این خودرو و شکل عریض و پهنی که از آن برخوردار است در کنار وجود نوار آبی رنگ دور آن جلوه‌ و زیبایی دو چندانی به نمای پشتی آن بخشیده است. امری که وجود چراغ‌های اخمو و عصبانی عقب این خودرو نیز آن را تکمیل می‌کند و قوام بیشتری به آن می‌بخشد.

در نمای جلوی این خودرو نیز نظیر همان چراغ‌های اخمو و عصبانی بخش عقب را مشاهده می‌کنیم. چراغ‌هایی که در دو سوی بخش جلو پنجره‌ی این خودرو جا خوش کرده‌اند و شمایل جذابی به نمای جلوی آن بخشیده‌اند. سوای این امر نوع طراحی کاپوت این خودرو نیز علاوه بر رعایت نکات مربوط به بحث آیرودینامیک، بر زیبایی و جذابیت هر چه بیشتر نمای جلوی آن افزوده است. بد نیست به این نکته هم اشاره شود که بخش جلو پنجره‌ی خودروی بی ام و i8 نسبتا جمع و جور طراحی شده است و به لحاظ ظاهر از همان مشخصات آشنای جلو پنجره‌ی سایر محصولات بی ام و پیروی می‌کند. به این معنی که جلو پنجره‌ی این خودرو نیز از ساختار موسوم به کلیوی بهره می‌برد.

نمای کنار: پس از دو نمای مذکور به نمای کناری خودروی بی ام و i8 می‌رسیم. نمایی که در آن بیش از هر نکته‌ی دیگری نوع طراحی گلگیرها، به خصوص گلگیر عقب این خودرو جلب توجه می‌کند. گلگیرهایی که به نوعی یادآور مورد مشابه در اتومبیل اختصاصی بتمن یا همان بت‌موبیل هستند. در کنار این موضوع نوع طراحی درهای این خودرو نیز قابل اشاره است. درهای کشیده و خوش تراشی که رو به بالا یا به اصطلاح به شکل پروانه‌ای باز می‌شوند و جزو شاخصه‌های اصلی نمای کنار این خودرو به شمار می‌روند.




نمای داخل: نمای داخل خودروی بی ام و i8 نیز درست همانند نمای بیرون آن از طراحی مدرن و آینده گرایانه‌ای برخوردار است. استفاده از خطوط در هم تنیده برای طراحی داشبورد و همچنین کنسول میانی این خودرو جلوه بسیار زیبایی به نمای داخلی آن بخشیده است و همه چیز کاملا لوکس و چشم‌نواز جلوه می‌کند. البته باید به این نکته هم اشاره کرد که نوع طراحی هواکش‌ها در داشبورد این خودرو چندان مدرن نیست و از ظاهری کاملا معمولی برخوردار است.

سوای طراحی زیبای فضای داخلی، باید به این نکته توجه داشت که کابین این خودرو چندان جادار نیست. در واقع محصول هیبریدی بی ام و با کمی ارفاق و در صورت نشستن صمیمانه و دوستانه‌ی سرنشینان حاضر در صندلی‌های عقب آن تنها پذیرای چهار مسافر خواهد بود. نکته‌ای که در مورد فضای بار این خودرو نیز کاملا صدق می‌کند. بنابراین به هیچ وجه نباید روی خودروی بی ام و i8 به عنوان یک خودروی خانوادگی حساب باز کرد.

از سوی دیگر خریداران این خودرو باید این مورد را هم مد نظر قرار دهند که خودروی بی ام و i8 به دلیل شباهت ظاهری خود به خودروهای سوپر اسپورت از ارتفاع بسیار پایینی برخوردار است. بنابراین استفاده از این خودرو در جاده‌های ناهموار، پر دست انداز و غیر اصولی ایران که گاه از وجود سرعت گیرهای غیر استاندارد و عجیب و غریب نیز بهره می‌برند، کار چندان عاقلانه‌ای نخواهد بود. به خصوص آن که اکثر مدل‌های موجود از این خودرو در بازار ایران از وجود گارانتی بی‌بهره‌اند. افزون بر آن که نوع خاص طراحی موتورهای سه گانه‌ی به کار رفته در این خودرو، که در بخش ابتدایی این متن به چند و چون آن اشاره کردیم، به گونه‌ای است که در صورت خوردن به مشکل کمتر کسی قادر به رفع آن خواهد بود.

به همین دلیل می‌توان خودروی بی ام و i8 را تنها برای آن دسته از کسانی مناسب دانست که به نوعی کلکسیونر محسوب می‌شوند و به خریداری خودروهای لوکس و خوش خط و خال و نگهداری آنها در فضای سربسته علاقه‌مند هستند.


منبع: ستاره

منبع: پارسینه

کلیدواژه: پارسینه خودرو معرفی خودرو بی ام و i8

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۶۸۵۱۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعیین مشخصات خودرو برقی مناسب ناوگان تاکسیرانی

به گزارش «تابناک» به نقل از ایرنا، یکصد و نود و دومین جلسه شورای عالی هماهنگی ترافیک شهرهای کشور هشتم اردیبهشت ماه با حضور اعضای شورا در وزارت کشور برگزار شد.

در این جلسه به دنبال درخواست اتحادیه سازمان‌های حمل و نقل مسافری کشور در خصوص درخواست بازنگری در مشخصات خودروی برقی مناسب ناوگان تاکسیرانی شهری و همچنین ضرورت تصویب مشخصات علائم ممیزه ناوگان حمل و نقل دانش‌آموزی با توجه به اصلاح آیین نامه اجرایی حمل و نقل دانش آموزان مورد بررسی قرار گرفت.

در این جلسه مورد زیر به تصویب رسید:

مشخصات خودرو برقی مناسب ناوگان تاکسیرانی

با توجه به تصویب ضوابط وسایل نقلیه برقی برای خدمت در ناوگان تاکسی شهری در جلسه یکصد و هشتاد و پنجم شورای عالی ترافیک شهرهای کشور، براساس توجیهات ارائه شده توسط اتحادیه مذکور با عنایت به نبود تجربه عملی قبلی از عملکرد خودروهای برقی و لزوم احتیاط در بهره برداری از آنها، اتحادیه حمل و نقل مسافری کشور با کمک پژوهشکده خودرو، سوخت و محیط زیست دانشگاه تهران ضمن بررسی مشخصات مصوب، پیشنهاد اصلاحی به شرح ذیل را که پس از طرح و بررسی بصورت ذیل مورد موافقت اعضای این شورای عالی قرار گرفت:

۱- خودروهای برقی معرفی شده باید شرایط اخذ شماره انتظامی برای خودروی شخصی را داشته باشند.

۲- خودروهای برقی معرفی شده باید سایر الزامات مربوط به خودروهای مناسب احتراقی موضوع مصوبات جلسات ۱۱۰ و ۱۸۱ و ۱۹۱ شورا را در خصوص ناوگان تاکسی شهری احراز نموده و در بحث ضوابط پیشران خودرو، مشخصات جدول ارائه شده ملاک عمل بوده و احراز انطباق شرایط خودرو با ضوابط مصوب از طریق دبیرخانه شورای عالی (با همکاری کمیته‌ فنی ذیربط و اتحادیه های ذیل سازمان شهرداری¬ها و دهیاری¬های کشور) صورت خواهد پذیرفت.

همچنین مقرر شد سقف تعداد ناوگان تاکسی برقی در هر شهر و تعداد پروانه صاده برای این نوع از ناوگان، متناسب با زیرساخت‌های ایجاد شده خصوصاً تعداد ایستگاه و رابط شارژ که از سوی شهرداری ذیربط به دبیرخانه شواری عالی هماهنگی ترافیک شهرهای کشور اعلام می‌گردد، توسط این شورای عالی تعیین شود.

اعضای شورای عالی ترافیک بر ضرورت ارائه همه خدمات پشتیبانی این ناوگان توسط خودروسازان ذیربط خصوصاً باطری‌های بکار رفته، حداقل به مدت ۱۰سال از تاریخ واگذاری، تأکید کردند.

دیگر خبرها

  • خودروهای برقی خطرناکند؟
  • خودروهای برقی به سرنشینان دیگر خودروها آسیب می‌رسانند
  • خودرو کی ام سی KMC T9 + مشخصات، تصاویر و قیمت جک T9 پیکاپ
  • (تصاویر) رونمایی از خودروی چینی با الهام از گربه
  • تعیین مشخصات خودرو برقی مناسب ناوگان تاکسیرانی
  • جت جنگنده ام جی در نمایشگاه خودروی پکن+عکس
  • خودروسازان به ازای هر ۱ میلیون دلار ارز تخصیصی، چه تعداد خودروی نو تولید کردند؟
  • از جی کلاس برقی تا تغییر نام مدل های بنز
  • «خودروی برقی» راه‌حلی بدون جایگزین
  • سریع‌ترین خودروهای رکوردشکن تاریخ، هواپیماهای بدون بال با سرعت 1000 کیلومتر (+عکس)